NIEZIJL – Deze foto van de Hoofdstraat te Niezijl is rond 1905 genomen in oostelijke richting tussen de bruggen.

Het eerste huis links was van bakker Meijer, later was daar bouwbedrijf B. Boersema en zn. gevestigd.
Het huis daarnaast werd en wordt nog steeds bewoond door een lid van de familie Martini.

In de deur van het derde huis links staat schoenmaker Anne Hazenberg.
Vlak bij hem zijn vrouw met haar dochtertje Martha op de arm.
Op de voorgrond, met witte muts, ziet u mevrouw Meijer en links van haar staat mevrouw Martini.

2 gedachten over “113 jaar geleden in Niezijl

  1. Bijzonder, ik zie deze foto voor het eerst. Bakker Meijer was mijn overgrootvader, mijn oma was bij het nemen van deze foto 22 jaar. Het kan haast niet anders of ze staat er op. Ik herken haar er niet op, hoewel ik wel een foto van mijn oma heb waarop ongeveer even oud moet zijn. Mijn oma is in 1911 getrouwd met Henderikus Huizinga, een broer van Jan en Dirk, die op die andere foto staan. Toen voor een smidse, later was het een garage. Mijn opa was onderwijzer en is in 2015 met mijn oma naar Indonesie vertrokken waar hij tot 1930 heeft gewerkt. Ik ben zelf diverse malen in Niezijl geweest want om de familieherinnering compleet te maken, mijn andere oma Gepke Helder is na het overlijden van haar eerste man voor de tweede keer getrouwd met Van der Gaast, de melkveehouder net aan de andere kant van de grote weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *